- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- В Україні значно покращилась якість зерна
В Україні значно покращилась якість зерна
Донедавна Україна користувалася на світовому ринку статусом країни-виробника переважно фуражного зерна нижчих класів. В окремі роки його частка у валовому виробництві досягала 80%. Натомість пшениця другого та особливо першого класу вважалася «штучним» товаром. Впродовж останніх років становище у цій сфері істотно покращилося. Про це повідомили у компанії Ambar Export, пише agronews.ua.
Вже сьогодні можна стверджувати, що, незважаючи на черговий нетиповий із точки зору погодних умов сезон, урожай озимої пшениці-2020 більше, на 50% складатиметься з продовольчого збіжжя. Минулого року частка продовольчого зерна була на рівні 65%.
З цим погоджується Єлизавета Малишко, провідна експертка ринку зернових УкрАгроКонсалт.
Оскільки збір розпочнеться з півдня, який найбільше постраждав від посушливих умов весни, перші показники врожайності будуть істотно гіршими за торішні. При досить високому протеїні зерно буде йти щуплим, з низькою натурною вагою.
Однак з початком масового збору кількісні та якісні показники покращаться.
Але загалом цьогорічний урожай зернових буде гіршим ніж минулого року.