Догори
Дати відгук

Цьогорічний урожай зернових буде гіршим ніж минулого року

1 хв на прочитання17 Червня 2020, 09:58
Image by David Mark from Pixabay Image by David Mark from Pixabay
Поділитись:

Цього року уряд очікує значно нижчого урожаю зернових культур ніж минулого року, хоча й сподівається переглянути прогноз у бік збільшення. Про це повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Очікуване валове виробництво зерна урожаю 2020 року становить біля 68 млн тонн, проте може бути переглянуте у бік збільшення. За попередніми прогнозами Мінекономіки урожай олійних культур (соняшник, соя, ріпак) цього року буде більшим 20 млн тонн, цукрових буряків зберуть більше 9 млн тонн, картоплі – більше 20 млн тонн, овочів – понад 9 млн тонн, що повністю забезпечить внутрішні потреби держави та створить потужний експортний потенціал», - йдеться у повідомленні міністерства.

Минулого ж року урожай зернових та зернобобових культур становив понад 75 млн тонн.

У Мінекономіки кажуть, що активний хід збиральної кампанії слід очікувати в південних регіонах за тиждень-два, а у решті областей - починаючи з середини липня.

Нагадаємо, цьогорічний урожай «підкосила» погана погода, переважно на півдні країни. Через погодні умови Україна втратила до 50% урожаю озимих культур.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро