Компанія GOBIO запустила виробництво органічних снеків: рисових, пшоняних, кукурудзяних, горохових та мультизлакових кульок і паличок, а також рисових, гречаних і кукурудзяних хлібців. Про це повідомляє OrganicInfo.ua.
Хлібці виготовляються методом екструзії, цей процес подібний до виробництва попкорну. Спочатку зерна замочують, потім поміщають в екструдер (спеціальне устаткування), де вони вибухають зсередини, а високий тиск обладнання їх здавлює та пресує,
Як зазначається, такі хлібці вважаються найбільш дієтичними та можуть замінити хліб у раціоні. Важливим є саме процес їх виробництва: не додаються зайві інгредієнти, тут є тільки органічна сировина та вода, іноді додається морська сіль. Головне — за такого методу виробництва зберігаються всі вітаміни та клітковина, необхідна для хорошого травлення, а також швидше відбувається насичення організму, тож у результаті споживач з’їсть менше калорій.
Окрім хлібців, компанія GOBIO почала виробництво кульок і паличок. Процес виробництва кульок не відрізняється від паличок, однак така форма частіше використовується для сухих сніданків.
Варто також відзначити, що компанія виготовляє снеки із таких безглютенових продуктів як пшоно та горох. А в розробці є ще велика кількість рецептів, у тому числі для дітей.
«Я давно вже бачив, що попит на такі продукти в Україні зростає, та мав мрію налагодити власне виробництво органічних снеків, — говорить співвласник компанії GOBIO Олексій Соломко. — Сподіваюсь, продукція припаде до душі українським споживачам».
Компанія вже почала перемовини з мережами щодо реалізації, а також паралельно буде просувати експорт органічних снеків.
Нагадаємо, що експерти назвали найпопулярніші в українців органічні продукти.