Догори
Дати відгук

В Україні стартував флешмоб «прибери берег рідної річки»

1 хв на прочитання27 Квітня 2020, 17:10
Поділитись:

Рибалки та небайдужі жителі села Рясники Гощанського району на Рівненщині влаштували своєрідний флешмоб – «прибери берег рідної річки», розповідає vse.rv.ua.

За вихідні вони прибрали від сміття берег річки Горинь поруч із селами Гориньград та Дорогобуж.

Горинь – одна з найбільших річок України. На її берегах залюбки відпочивають та рибалять жителі Рівненщини. Тому щороку після танення снігу на березі Горині з’являється не лише зелень та квіти, а й тогорічне сміття. А незабаром додається і нове. 

«Прикро, що там, де ступає нога людини, залишаються сліди її життєдіяльності: пляшки, пакети, пластиковий посуд. Я думаю, багатьом, хто таке робить чи робив, соромно читати цей текст. Принаймні, я сподіваюсь на це, – каже один із рибалок, учасник флешмобу. – Адже, як показує практика, найбільше обурюються  брудом ті, хто самі ж його і лишають. Гляньте на цю кількість сміття – таке відчуття, що привезти з собою ці наїдки та напої сили вистачило, а забрати з собою і вивезти сміття – ні».

Рибалки закликають мешканців Рівненської області та всієї України долучитись до флешмобу. Наступний крок – більше не допускати такого засмічення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко