Догори
Дати відгук

В Одесі не врятували жінку, яка захворіла на COVID і була на сьомому місяці вагітності

Чоловік звинувачує лікарів, говорить, що тримали в лікарні, щоби заробити гроші.

2 хв на прочитання15 Грудня 2021, 11:31
 Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

В Одеській обласній клінічній лікарні від коронавірусу померла 29-річна мешканка Южного Ганна Седунова. Вона хворіла на ковід 18 днів і була на сьомому місяці вагітності. Трагедія сталася 30 листопада. Без мами залишився 5-річний син Седунових. Чоловік Ганни звинувачує у трагедії лікарів. Він упевнений, що дружину так довго тримали в міській лікарні Южного, щоби заробляти на цьому гроші.

За словами чоловіка загиблої Олександра Седунова, вся їхня сім'я захворіла на коронавірус ще 12 листопада. Анна звернулася за консультацією до свого лікаря, який порекомендував їй пити парацетамол та сидіти вдома. 22 листопада Ганну із сатурацією 77–78 % поклали до Южненської міської лікарні.

«Дорогоцінні 10 днів було втрачено. Посадили на кисень, шість літрів загалом, за ураженні 50 %. Лікували лазолваном як звичайну пневмонію. Тримали в заручниках, замість того, щоб одразу відправити до пологового будинку в ковідне відділення. Її тримали та зрештою відправили до пологового будинку вже вмирати», — розповідає Олександр.

25 листопада Ганну перевезли до обласної клінічної лікарні, де, попри лікування, її стан погіршувався.

«28 листопада вона була переведена на штучну вентиляцію легень, а в ніч з 29 на 30 грудня відбулися пологи мертвої дитини вагою 800 р. Через шість годин після пологів, попри безперервні реанімаційні заходи, жінка померла», — каже завідувач обласного перинатального центру, експерт управління охорони здоров'я з питань акушерства та гінекології Ігор Рязанцев.

Причиною смерті вагітної жінки стала прогресуюча поліорганна недостатність на фоні коронавірусу. Проте остаточні висновки зроблять за результатами патологоанатомічного укладання.

«Держава виділяє на хворого на ковід 27 тис. грн на добу. Враховуючи, що дружина вагітна, а це 54 тис. грн множимо на 3 дні, отримуємо 162 тис. грн», — упевнений Олександр.

У свою чергу, Ігор Рязанцев заперечує звинувачення чоловіка та уточнює, що держава виділяє 28 тисяч гривень на весь період лікування хворого на коронавірус.

Олександр Седунов вимагає звільнення лікарів, які займалися лікуванням Анни, а також притягнути їх до кримінальної відповідальності за ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками).

До слова, лікар назвала три основні симптоми Омікрону. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.