Догори
Дати відгук

В Одесі чоловік за допомогою тітушок захопив двір багатоповерхівки та порубав там усі дерева (відео)

Поліція нічого не робить та підтримує тітушок

3 хв на прочитання19 Листопада 2020, 21:57
Поділитись:

В Одесі розгорнувся конфлікт на вулиці Академічній 11 між мешканцями будинку та їх новим сусідом. Чоловік нещодавно купив квартиру у цьому будинку. Напередодні на місце приїхали будівельники та обнесли парканом зелену зону біля будинку буквально за 15 хвилин. Будівельників від законного обурення мешканців будинку захищали тітушки у масках. Викликана на місце поліція нічого не робила проти протиправних дій, адже жодного дозволу на будівельні роботи немає. За словами місцевих жителів, їх новий сусід хоче зробити прибудову і переобладнати житло під офіс. Повідомляє "Думская".

Мешканці будинку увечері 19 листопада зателефонували відомому одеському екоактивісту Владиславу Балинському і повідомили, що за парканом пиляють дерева.

За його словами, він приїхав на місце і почав фотографувати те, що відбувається за парканом. Люди тим часом перекрили рух по вулиці Говорова, щоб привернути увагу правоохоронців до подій в їхньому будинку.

Коли активіст фотографував порушення до нього підійшли міцні хлопці в формі без будь-яких розпізнавальних знаків і почали погрожувати.

«Потім з'явилися двоє поліцейських, які стали заявляти мені, що я порушую порядок, намагаючись перелізти через паркан, хоча я цього не робив маючи на шиї фотоапарат вагою п'ять кілограмів. Було видно, що вони заодно з тітушками, які мені погрожували. Тому я запропонував їм встановити особи цих невідомих, якщо вже вони стежать за порядком і включив камеру. Поліцейські спробували розіграти видимість роботи, але так нічого не зробили та пішли», - розповідає екоактивісти.

Потім один з місцевих жителів підійшов і зірвав з встановленого паркану банер. У відповідь на що невідомі «охоронці» почали бити його.

«Один з них застосував силовий прийом до чоловіка, а потім кілька тітушок почали його просто бити ногами. Поліція при цьому не реагувала. Люди, що знаходилися поруч, стали кричати та намагатися захистити людину. У цій всій плутанині хтось лаявся матом. І поліція замість того, щоб затримати нападників на чоловіка, стала погрожувати місцевим жителям, що складе на них протоколи за лайку. Я сказав — складайте, вони вирішили довести справу до кінця», - зазначив Балинський.

При цьому, правоохоронці, за його словами, порушили закон, бо складати адмінпротокол вони повинні були на місці. Але замість цього вони наполягли, щоб активіст проїхав з ними до відділку і там вже черговий склав на нього протокол. Владислав Балинський заявив, що оскаржить його в суді, і буде з'ясовувати на якій підставі поліція не затримала невідомих за побиття людини практично у них на очах.   

Тим часом на різдвяній ялинці в торговельному центрі знайшли чарівне пташеня (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
Збереження природи Моніторингова система Нацпарк
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитанняВчора
Під китайськими містами просідає ґрунт
2 хв на прочитанняВчора
Двоколісний рай, Європа, урбанізація: сьогодні відзначають День велосипеда
6 хв на прочитанняВчора
3 рослини, які легко виростити з кісточки вдома: екзотика на підвіконні
2 хв на прочитанняВчора