Догори
Дати відгук

У Німеччині перестають вирощувати «дешеве» м'ясо: чому?

1 хв на прочитання01 Листопада 2020, 22:02
Поділитись:

У Німеччині фермери створюють так звані "активні" стайні, де утримцють свиней у кращих умовах.Там тварини вільно пересуваються. Такий підхід якісно відображається на якості м'яса, але, разом з тим, і на ціні, пише DW.

Щорічно в Німеччині забивають близько 55 мільйонів свиней. Поки що лише дуже мало з них походять із таких "активних" стаєнь, де свиней не замикають у тісному загоні, як у звичайних свинарниках.

Наслідок - тварини не набирають вагу так швидко і вирощування триває довше. 

Плюс до цього - спалихи африканської чуми у всьому світі, відповідно самі тварини дешевшають на очах.

Свинина з активних стаєнь коштує на 30% дорожче за звичайну, але попри це, збувати її легше, ніж продукцію стандартної ферми, тому що м'ясо відбірне.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел
Можлива наступниця Шмигаля: хто така Юлія Свириденко і що чекає на неї у кріслі прем'єра
3 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
Реєстр біометану в Україні адаптували до стандартів ЄС
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: ілюстративне
Кабмін провів кадрові призначення у Держслужбі у справах дітей та Держагентстві "ПлейСіті"
1 хв на прочитання3 години тому
Комерційний директор Групи Метінвест Дмитро Ніколаєнко. Фото: Метінвест
Безпека, гарантії та страхування: "Метінвест" окреслив ключові умови для відновлення промисловості
2 хв на прочитання4 години тому
Лляне поле на місці падіння метеорита: як фермер на Полтавщині поєднав космос та органічне землеробство
1 хв на прочитання5 годин тому
Біометрія замість штампів: з осені 2025 року зміниться перетин кордону ЄС для українців
2 хв на прочитання6 годин тому
Готові до несподіваних поворотів? Ретроградний Меркурій вже на порозі
3 хв на прочитання8 годин тому
Літак розбився і вибухнув на території аеропорту "Саутенд"
2 хв на прочитання11 годин тому