Догори
Дати відгук

В Ізраїлі виростили полуницю-рекордсменку вагою 289 грамів

Стартує сезон полуниці.

1 хв на прочитання02 Червня 2021, 23:50
Фото: Рівне 1 Фото: Рівне 1
Поділитись:

У лютому 2021 року в Ізраїлі була вирощена найбільша на сьогоднішній день ягода полуниці. Її вага — 289 г. Попередній рекорд зареєстровано в Японії, вага тієї ягоди — 250 г. Про це повідомляє Укрінформ. 

Полуниця багата на вітаміни групи В, А, С, Е, РР, К, сахариди, каротин, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, натрій, залізо, цинк, фосфор та органічні кислоти (яблучну та саліцилову), а також клітковину та пектини.

Вона в середньому складається з води — 88 % і сухих речовин: розчинних — 8,6 %, нерозчинних — 3,2 %. 

Полуниця має низьку калорійність: в 100 г усього 30 ккал.

10 корисних властивостей полуниці:

  • покращує обмін речовин, збуджує апетит, нормалізує роботу кишківника, виводить з організму шлаки, токсини та солі важких металів;
  • допомагає схуднути та сприяє розщепленню жирів і нормалізації рівня цукру у крові, попереджає анемію, заповнюючи недолік заліза; 
  • оздоровлює серцево-судинну систему, сприяє розрідженню крові та запобігає утворенню згустків, також знижує ризик розвитку інфаркту, тромбозу й атеросклерозу;
  • допомагає в лікуванні захворювань щитоподібної залози, позитивно впливає на обмінні процеси йоду;
  • зміцнює імунітет, запобігаючи застудним та інфекційним захворюванням;
  • має омолоджувальний вплив на організм, посилюючи регенерацію та попереджаючи старіння клітин;
  • попереджає суглобові захворювання: артрит, подагру тощо;
  • має легку сечогінну дію, попереджає ряд захворювань сечовивідної системи, а також позбавляє від набряків;
  • є профілактичним засобом онкологічних захворювань;
  • зміцнює зір і нервову систему, підвищує гемоглобін, знижує рівень холестерину.

Нагадаємо п’ять продуктів, у яких більше вітаміну С, ніж в апельсинах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро