Догори
Дати відгук

У найсухішій пустелі світу вирощуватимуть полуницю

Проект складається з 3500 рослин

1 хв на прочитання27 Червня 2020, 20:45
Поділитись:

У чилійській пустелі Атакама за допомогою системи гідропоніки навчилися вирощувати полуницю. Очікуваний урожай повинен скласти 3,5 тонн.

Як пише  agrarii-razom.com.ua, за даними Фонду аграрних інновацій (FIA) Міністерства сільського господарства, проект складається з 3500 рослин, які, як очікується, дадуть 3,5 тонн полуниці.

Ініціатором проекту став Фернандо Салінас Колці, фермер з Чилі, який виступив з інноваційною ініціативою по вирощуванню полуниці за допомогою гідропоніки в секторі Альтос Ла Портада - пустельному чилійському районі Антофагаста.

«Дана ініціатива направлена ​​на оптимізацію водних ресурсів за допомогою кокосового волокна, боротьби з шкідниками і технічного зрошення. Це доповнюється створюваними гідропонними добривами. У цій області у мене більше семи років досвіду », - сказав фермер

Довідково:

Атака́ма — пустеля в Південній Америці, охоплює 1000 км смугу землі на тихоокеанському узбережжі Південної Америки, на захід від Анд. Пустеля Атакама, за даними НАСА, Національного географічного товариства, та багатьох інших джерел є найсухішою пустелею у світі через дощовий сутінок з підвітряної боку чилійського прибережного хребта, а також інверсії температури як результат впливу холодної Перуанської течії. Атакама займає 105 000 км² території на півночі Чилі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.