В Індії управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) оголосило про початок перевірки всіх виробників прянощів і приправ у країні. Це викликано тим, що в продукції двох найбільших виробників прянощів MDH і Everest, що поставляють свої суміші на ринки багатьох країн, був виявлений оксид етилену — сильна отрута, що надає канцерогенну, мутагенну та наркотичну дію. Про це розповідає Deutsche Welle із посиланням на агентство Reuters.
Перші повідомлення про те, що в сумішах індійських прянощів, можливо, міститься оксид етилену, надійшли на початку квітня з Гонконгу та Сінгапуру. Високий вміст токсичної речовини було виявлено, зокрема, у популярних сумішах прянощів карі та гарам масалі. Після цього в Гонконгу та Сінгапурі ці прянощі були відкликані з продажу. Наприкінці квітня перевірки індійських прянощів почалися в Австралії та Новій Зеландії. Збирання інформації ведуть і американські регулятори.
Після повідомлень з Гонконгу та Сінгапуру індійське управління FSSAI почало перевірку виробничих об'єктів MDH та Everest. Тепер же відомство проведе масштабні перевірки, зняття проб та тестування на всіх виробничих об'єктах усіх компаній, що виробляють прянощі та спеції.
«Кожен продукт буде проаналізований на відповідність стандартам якості та безпеки», — наголосили у FSSAI.
Індія — найбільший у світі виробник, споживач та експортер прянощів. Обсяг індійського ринку прянощів, за оцінками Zion Market Research, наближається до 10,5 млрд доларів.
Більше новин читайте на GreenPost.