Догори
Дати відгук

Уряд збирається сконцентруватися на переробці сільгосппродукції

Основою майбутнього аграрного сектору в Україні має бути переробка. Цьогоріч на державну підтримку переробки сільськогосподарської продукції передбачено мільярд гривень.

1 хв на прочитання29 Липня 2020, 11:18
Фото: Урядовий портал Фото: Урядовий портал
Поділитись:

Основою майбутнього аграрного сектору в Україні  має бути переробка. Як заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, цьогоріч на державну підтримку переробки сільськогосподарської продукції передбачено 1 млрд грн.

«На цьому має бути великий акцент, бо це конвертація в додану вартість, що є збільшенням прибутку для аграрія та для держави. У наступних роках сподіваюсь на збільшення відповідного фінансування», — цитує  очільника Кабміну Урядовий портал.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, під час бюджетного процесу державі вдалося зберегти 4 млрд грн на підтримку аграріїв. І цього року Уряд має низку пріоритетів.

«Перше, це здешевлення кредитів для АПК. По-друге, компенсація вартості за сільгосптехніку вітчизняного виробництва. Це дуже успішна програма, по якій вже вибрано 670 млн грн. А також підтримка переробки», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що Уряд буде працювати над програмами з підтримки малих та середніх українських сільгоспвиробників.

«Міністерству економіки вже поставлене завдання переглянути програми державної підтримки на 2021 рік та розробити механізм страхування аграріїв, який надасть певні гарантії та впевненість. Рішення наразі опрацьовуються, щоб наступного року ми мали ефективний механізм захисту представників галузі», — заявив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що Уряд поки що не має кандидатур на посаду "аграрного" міністра.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.