Догори
Дати відгук

Уряд спростив самоізоляцію після перетину кордону: застосунок «Вдома» діятиме лише 72 години

За відмови встановлювати застосунок людині доведеться пройти 14-денну обсервацію.

1 хв на прочитання21 Жовтня 2021, 16:15
Фото:
Молодий буковинець Фото: Молодий буковинець
Поділитись:

Кабінет міністрів ухвалив рішення, що для перетину державного кордону України невакцинованим людям потрібно буде встановити застосунок «Вдома» лише на 72 години — поки людина робить тест на Covid-19, а проходити самоізоляцію можна буде без нього. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

У МОЗ зазначили, що зміни наберуть чинності після офіційної публікації постанови, а в Мінцифри повідомляють, що вони вже діють. Якщо людина з будь-яких причин не зробила тест після перетину кордону, через 72 години застосунок деактивується, а інформація автоматично передається до правоохоронних органів.

Вони вибірково перевірятимуть перебування в місці самоізоляції. Якщо ж людина не захоче встановлювати застосунок, то їй доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України

«Українці, які повертаються з-за кордону, та іноземці, які прибувають до України, і не мають свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток «Вдома». Інакше громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України», — наголошує МОЗ.

Після реєстрації в застосунку «Вдома» протягом 72 годин має підтягнутися результат ПЛР або тесту на антиген, зроблений у верифікованих МОЗ лабораторіях України.

Нагадаємо, що освітній омбудсмен не підтримує протест освітян проти примусу до вакцинації, посилаючись на рішення ВС та ЄСПЛ. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.