Догори
Дати відгук

Вакциновані, носіть респіратори й ізолюйтеся за будь-яких ознак ГРВІ, бо ви тепер ще гірші за антиваксів — волонтерка

До хворих у стаціонарах не підходять, бо двоє лікарів на 150 людей — це просто нереально.

1 хв на прочитання21 Жовтня 2021, 09:17
Лікар Лікар
Поділитись:

Одеська волонтерка, керівниця благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова розповіла про критичну ситуацію в одеських стаціонарах: госпіталізувати людину з коронавірусом нереально, тому що всі місця зайняті. Утім, і у стаціонарах надія є не в усіх.

«Стільки повідомлень, як учора, з питанням «до нас не підходять, що робити?», я не пам'ятаю. Звичайно, до вас не підходять. Тому що два лікаря на 150 людей — це просто нереально. Вас дедалі більше, а лікарів дедалі менше...» — говорить волонтерка.

Катерина Ножевнікова закликала вакцинованих проти COVID-19 носити респіратори й ізолюватися за будь-яких ознак ГРВІ.

«Деякі з вас ще гірше тепер, ніж антивакси. Ви розносите інфекцію, розповідаючи, що у вас просто ГРВІ, тому що ви щеплені. Тільки у мене в колі вже четверо походили на роботу з нежитю, а потім з'ясовувалося (випадково), що тест позитивний. У когось в аеропорту, у когось просто «було цікаво». Вакцинація захищає вас від важкого перебігу хвороби. Але захворіти і бути розносником ви можете бути. Що ми зараз і спостерігаємо.

Всі зобов'язані за першої ж ознаки ГРВІ ізолюватися!!! Не важливо, є щеплення чи ні. Всі зобов'язані тримати дистанцію та носити респіратори. Будь ласка. Бо те, що я бачу на вулицях, приведе нас просто до катастрофи. Хоча, здається, ми вже в ній...» — констатує Катерина Ножевнікова.

Тим часом інфекціоніст пояснює, в чому секрет країн, які перемогли коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.