Українці стали менше споживати хліба у цьому році

1 хв на прочитання25 Червня 2020, 10:40
pixabay

Причинами цього може бути як скорочення виробництва, так і скорочення попиту на хліб серед споживачів. 

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів в Україні в січні-травні поточного року стало менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Причинами цього може бути як скорочення виробництва, так і скорочення попиту на хліб серед споживачів. 

Як  повідомляє agroreview.com , за 5 місяців  поточного року в Україні було вироблено 314,5 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів, що на 13,8% менше, ніж за 5 місяців минулого року.  

"За даними Державної служби статистики України, пшеничного хліба за п'ять місяців було вироблено 127,1 тис. тонн, що на 14,5% менше, ніж роком раніше. При цьому в травні було вироблено 61,7 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання, що на 15,6% менше, ніж у травні минулого року", - ідеться у повідомленні.

Відповідно до даних, станом на кінець травня запаси продукції на складах підприємств-виробників досягали 377,3 тонни. Обсяг виробництва борошна в січні-травні скоротився на 11,2% - до 609,2 тис. тонн. Запаси борошна на українських складах на кінець травня досягали 44,8 тис. тонн.

Нагадаємо, в Україні значно покращилась якість зерна.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: