Догори
Дати відгук

Українські фермери зіткнулися із новою проблемою на ринку збуту агропродукції

Так, сьогодні українські фермери вже готові вести відвантаження білокачанної капусти по 6-10 грн/кг

1 хв на прочитання25 Лютого 2024, 18:30
Українські фермери зіткнулися із новою проблемою на ринку збуту агропродукції Українські фермери зіткнулися із новою проблемою на ринку збуту агропродукції
Поділитись:

На цьому тижні в Україні спостерігається тенденція зниження цін на білокачанну капусту. Це зниження пов'язане зі збільшенням пропозиції цього продукту на ринку. Виробники, які раніше утримували капусту в сховищах у очікуванні вищих цін, почали відвантаження цього тижня. Повідомляє EastFruit. 

Так, сьогодні українські фермери вже готові вести відвантаження білокачанної капусти по 6-10 грн/кг ($0,16-0,26/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

За словами операторів ринку, знижувальний ціновий тренд у цьому сегменті зумовлений помітним зниженням торговельної активності, як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Крім того, якість продукції у вже відкритих сховищах стрімко погіршується, що також негативно позначається на цінах білокачанної капусти.

Проте, варто зазначити, що, попри зниження цін, наразі ціна на капусту в Україні в середньому на 11% вища, ніж в аналогічний період минулого року. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.