Українські фермери-селекціонери виводять нові сорти кущових абрикосів і персиків

1 хв на прочитання14 Липня 2021, 09:35

Сорт успішно себе зарекомендував у нашій зоні ризикованого землеробства — лісостепу.

На Тернопільщині фермерське господарство культивує  вирощування та виведення кущових абрикосів і персиків.

Зокрема, керівник фермерського господарства «Колінз» Микола Павлик  із 90-х років минулого століття займається вирощуванням кущових абрикосів і персиків, пише gazeta1.com.

Фермер сам вивів сорт  абрикоса  «Борщівський», який є стійким до хвороб, морозів, вітрів, прогонів. Великі плоди важать 40–85 грамів. Сорт успішно себе зарекомендував у нашій зоні ризикованого землеробства лісостепу. 

Крім цього, Павлик також методом сполучення на основі канадської, французької, італійської та американської селекцій отримав ще три нових  сорти абрикосів кущоподібної низької форми.

Відомо, скільки коштуватиме вишня в Україні у сезоні-2021.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: