Догори
Дати відгук

Українська риба та рибні продукти отримують доступ до ринку Кувейту

Держпродспоживслужба та МЗС України домовилися про відкриття ринку Кувейту для експорту української риби та рибних продуктів.

1 хв на прочитання11 Лютого 2024, 18:10
Українська риба та рибні продукти отримують доступ до ринку Кувейту Українська риба та рибні продукти отримують доступ до ринку Кувейту
Поділитись:

Це вже другий зовнішній ринок, який відкрито для українських експортерів цього тижня. Першим був китайський для виробників меду.

"Переговори з іноземними партнерами щодо спрощення виходу українських товарів на іноземні ринки тривають. Це важлива частина нашої роботи та ширшої стратегії зі створення нових можливостей у світі для українського бізнесу", - зазначив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Сертифікат здоров’я для експорту риби та рибних продуктів з України до Кувейту доступний на вебпорталі Держпродспоживслужби.

"Продовжуємо роботу спільно з командою МЗС на міжнародній арені, а саме відкриття нових ринків збуту для української продукції. В пріоритеті – відкриття ринків країн Азії та Північної Америки", - зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Вітчизняним виробникам пропонують ознайомитися з вимогами щодо ввезення продуктів харчування до Кувейту.

Наразі погоджено форми двосторонніх сертифікатів на експорт з України риби та рибних продуктів в 15 країн світу, включаючи Європейський Союз, Азербайджан, Велику Британію, Ізраїль, Ірак, Катар, Кувейт, Молдова, Саудівську Аравію, Сербію, Таджикистан, Туреччину, Туркменістан, Узбекистан.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.