Догори
Дати відгук

Україна налагоджує з Італією співпрацю в сільському господарстві

Віталій Коваль обговорив з італійським колегою Франческом Лолобріджидою співпрацю в агросекторі.

1 хв на прочитання15 Жовтня 2024, 10:02
ФОТО: Міністр агрополітики Віталій Коваль зустрівся з італійським колегою Франческом Лолобріджидою ФОТО: Міністр агрополітики Віталій Коваль зустрівся з італійським колегою Франческом Лолобріджидою
Поділитись:

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів переговори з Міністром сільського господарства, продовольчого суверенітету та лісництва Італійської Республіки Франческом Лолобріджидою. Зустріч відбулася у межах робочого візиту Віталія Коваля до Італії. 

Урядовець подякував італійському колезі за всебічну підтримку України та повідомив про стан аграрної галузі України і виклики, які стоять перед українськими фермерами. Також сторони обговорили співпрацю в агросекторі. 

«Італія - один із наших ключових партнерів. За 8 місяців 2024 року до Італії вже експортовано 2 817,5 тис. тонн українських продовольчих товарів та сільгосппродукції на суму 766,3 млн доларів. Італія підтримує ініціативу Президента України Володимира Зеленського - «Grain From Ukraine», - зазначив Віталій Коваль.

Зі свого боку Франческо Лолобріджида запевнив, що Італія готова до переходу з короткострокової моделі до довгострокового горизонту планування підтримки України в агросекторі. 

«Наша спільне завдання - посилити двосторонню співпрацю між країнами на рівні міністерств, фермерів, асоціацій. Розширити торгівлю в обидва боки та зняти будь-які перепони. Ще один важливий пріоритет - разом руйнувати негативні міфи про український експорт. Наприклад, дезінформацію, що наша продукція завалює європейські ринки і тому немає місця для продукції їхніх виробників», - наголосив Міністр агрополітики.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.