Догори
Дати відгук

Україна повинна мати власну вакцину від усього — Степанов

За словами профільного міністра, вже три підприємства зголосилися взяти участь у такому виробництві

1 хв на прочитання15 Жовтня 2020, 15:12
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

Україна має всі потужності, аби налагодити виробництво життєво необхідної вакцини від найбільш поширих і небезпечних хвороб самостійно. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

“Ми маємо створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення вакцинами. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити. Принаймні три виробники, з якими ми розмовляли, які мають відповідні потужності”, - сказав Степанов.

Очільник МОЗ уточнив, що мова йде про вакцини проти дифтерії, правця, кору.

Максим Степанов також прокоментував перспективи України отримати вакцину проти COVID-19. Він зазначив, що наша держава долучилася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу. 

“Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на 8 мільйонів доз щодо цієї ініціативи”, - сказав очільник профільного міністерства. 

Як писав GreenPost раніше, Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов не виключив можливість закупівлі російської вакцини від коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.