Догори
Дати відгук

У Житомирі студенти вирощують органічні салати й пряні трави, що мають неабиякий попит у покупців

Усі культури вирощують органічним способом.

2 хв на прочитання16 Березня 2021, 13:45
У Житомирі студенти вирощують органічні салати й пряні трави. У Житомирі студенти вирощують органічні салати й пряні трави.
Поділитись:

В «розумній» теплиці Житомирського університету вирощують органічні салати і пряні трави. Про це розповіла  seeds.org.ua фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету цього вишу Анна Тютюнник.

Ідеться про  теплицю Поліського національного університету, де  вирощують салати й пряні трави, що мають неабиякий попит у покупців. 

«Нині в теплиці вирощуємо шість видів салатів — дуболисті зелений і червоний, маслянисті теж зелений і червоний, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Також реалізуємо чотири види пряних трав: руколу, цибулю шніт, коріандр і петрушку. Ще підростає  базилік», — зазначила Анна Тютюнник.

За її словами, рослини продають у торф’яних стаканчиках вартістю 18 грн за кущ. Такий салат або пряну рослину можна поставити вдома у воду і споживати у свіжому вигляді.

Висіяні в кінці жовтня рослини зростатимуть до закінчення весни. Потім теплицю продезінфікують і законсервують на літні місяці.

За інформацією пресслужби вишу, теплиця Поліського національного університету площею 400 квадратних метрів поділена на дві частини. В одній вирощують салати і пряні трави, а в іншій — розсаду овочів.

Наприкінці лютого там висіяли перець і баклажани, які довго сходять, а згодом — помідори, огірки, кавуни, дині, кабачки та інші культури. Розсаду також продаватимуть.

До речі, роботу теплиці забезпечує автоматизована система, що дає змогу керувати більшістю процесів із мобільного телефону. Всі культури вирощують органічним способом. Університет використовує якісне насіння провідних селекційних компаній, схожість якого сягає 95–98 %.

Відомо, під Києвом фермери вирощують капусту та руколу за унікальною технологією (відео). У теплицях під Києвом без ґрунту вирощують десять видів салату та руколу за допомогою методу аеропоніки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Багнюка і розруха: як виглядає набережна Ялти після стихії
Багнюка, розруха, вщент розмитий берег: як виглядає набережна Ялти після стихії (ВІДЕО,ФОТО)
1 хв на прочитання2 хвилини тому
Ялта після стихії
Ялта після стихії: понад 600 людей евакуйовано, воду привозять водовозки, з моря дістають машини (ВІДЕО,ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
COVID-19: за добу — 852 нових хворих і понад 67 тис осіб вакцинованих
COVID-19: за добу — 852 нових хворих і понад 67 тис осіб вакцинованих
1 хв на прочитання3 години тому
В Україні з'явився новий сорт півоній, який виводили 13 років: неймовірні
В Україні з'явився новий сорт півоній, який виводили 13 років: неймовірні (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
П'ять ефективних прийомів для зниження артеріального тиску вдома
2 хв на прочитання8 годин тому
Лікарі розповіли про користь молодої капусти для судин і серця
1 хв на прочитанняВчора
Звірство у столичній школі: хлопчика-аутиста побила вихователька спеціалізованого класу (ВІДЕО)
1 хв на прочитанняВчора
Вакцинація по-чернівецькі: без черг, на вулиці біля кафе та на ринку в медпункті
1 хв на прочитанняВчора