Догори
Дати відгук

У Венеції пересохли канали, гондоли викинуло на мілину. Фото

Канали настільки обміліли, що пересуватися ними неможливо.

1 хв на прочитання02 Березня 2021, 09:30
Пересохли канали, гондоли викинуло на мілину. Пересохли канали, гондоли викинуло на мілину.
Поділитись:

У Венецію після повеней прийшла нова напасть — пересохли канали, гондоли викинуло на мілину. Про надзвичайну для цього унікального міста подію повідомляє інформаційне агентство BBC News.

Місцеві мешканці розгублені. Кілька років поспіль вони страждали від повеней, які регулярно затоплювали перші поверхи будівель. Так, у листопаді 2019 року в Венеції сталася найсильніша повінь за останні 50 років — рівень води піднімався на 187 см вище нормального.

Зараз венеціанці не можуть користуватися своїм місцевим транспортом — вапоретто і гондолами: канали настільки обміліли, що ними пересуватися неможливо. Падіння рівня води пов'язане із сезонними відпливами, проте в цьому році відплив такий великий, що рівень води знизився на 48 см.

У Гранд-каналі — найбільшій протоці між островами Венеціанської лагуни — вода все ж залишилася, хоча і він теж помітно обмілів.

З іншого боку, таке падіння рівня води — привід почистити береги каналів. На жаль, вода в них зазвичай каламутна через велику кількість сміття, яке потрапляє у воду не тільки через недобросовісних туристів, а й випадково. Тепер, коли канали обміліли, з'явилася прекрасна можливість його зібрати.

Нагадаємо, що схожа ситуація була у січні 2020 року. Тоді  в деяких районах міста гондоли майже торкалися дна каналів.

Як відомо, Венеція є одним із найвідоміших міст світу, Об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його населення — приблизно 50 тисяч осіб, місто щороку відвідують 36 мільйонів туристів. Звісно, ці дані до епідемії коронавірусу. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко