Догори
Дати відгук

У Тузлівських лиманах народилося майже 200 рідкісних рожевих фламінго (ФОТО)

Вперше вони великою зграєю з'явилися у нас у 2021 році.

1 хв на прочитання26 Вересня 2023, 15:06
Поділитись:

Фламінго в кількості 570 дорослих птахів вирішили прожити з весни до осені на Тузлівських лиманах і привести малят. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник нацпарку Іван Русєв.

Під час повномасштабного вторгнення рашистів і окупації Херсонщини, птахи покинули тимчасово окуповані території і обрали Тузлівські лимани.

Вперше вони великою зграєю з'явилися у нас у 2021 році. У тому році, коли на основних колоніях фламінго у Туреччині на озері Туз була загибель великої кількості пташенят і дорослих птахів.

Знову фламінго з'явилися у нацпарку у квітні цього року, а у травні одразу вибрали місце для гніздування на узбережжі лиману Бурнас біля села Базар'янка. Але там гніздування було невдалим. Зап словами фахівців, там постійно з'являлися дітлахи, вночі браконьєри, багато свійських собак - все це, незважаючи на збудовані птахами 270 гнізд, змусило їх залишити це небезпечне місце.

В кінці червня 2023 року птахи загніздилися в дуже цікавому місці нацпарку - на межі великих Тузлівських лиманів Шагани та Алібей. Загалом фламінго під час війни вивели 192 пташенят. А на вихідних працівникам нацпарку вдалося провести захід по їх кільцюванню.

Також Іван Русєв додав, що серед дорослих є птахи з кольоровими кільцями з Франції, Туреччини та Іспанії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost