Рада з агрономії США випустила доповідь про можливості покращення розвитку фермерства за допомогою генної інженерії. У доповіді було наведено переконливі аргументи на користь подальшої практики створення ГМО. Про це пише Fertilizer Daily.
Насамперед, генна інженерія дозволяє виробляти дешевші продукти харчування з меншим пестицидним навантаженням.
В даний час маржа на продукти харчування, отримані з насіння класичної селекції, становить 9.8-61.8%, а на продукти, вирощені за допомогою ГМО - 13.8-91%. Зі зняттям бар'єрів для ГМО розрив може бути більш кардинальним.
В доповіді говориться, що т оргові бар'єри, спрямовані проти ГМО, обмежують доступність продуктів харчування та доходи фермерських господарств, що призводить до підвищення цін на їжу.
Щодо впливу на здоров'я людини, то, як вважають у Раді з агрономії США, країни, які забороняють ГМО, ускладнюють доступ населення до повноцінного харчування.
До слова, ГМО: чи варто платити менше