Догори
Дати відгук

У Швеції створили пивоварню на сонячних батареях

1 хв на прочитання02 Червня 2020, 15:08
Поділитись:

У Швеції розробили автономну мікропивоварню, яка містить передову систему очищення води і працює на сонячній електроенергії. Розробку розміром з контейнер шведського стартапу Wayout тестуватимуть у Африці, пише Eco Town.

Зараз компанія збирається відправити готову пивоварню на еко-курорт в Національному парку Серенгеті у Танзанії. Пивоварня може очищати 70 тисяч літрів води на місяць. Установка здатна робити питною будь-яку воду, у тому числі знесолювати морську, і тому ідеальна для регіонів, де доступ до чистої водопровідної води обмежений.

В свою чергу сонячні панелі, якими зовні обшита мікропивоварня, захищають від перебоїв з електроенергією. Модулі розроблені шведськими студіями Bernadotte & Kylberg І No Picnic, максимально компактні.

Пивоварня використовується за передплатою, а все обслуговування WayOut бере на себе. Пивовару потрібно тільки завантажити інгредієнти, решту пивоварня зробить сама - від підготовки води до промивання обладнання після варіння.

Крім пива, можна виготовляти газовану воду — зі смаковими добавками або без них. У баках пивоварні може зберігатися 3 тисячі літрів готових напоїв. За якістю продукції і ходом роботи обладнання стежить головний офіс Wayout у Стокгольмі.

Також компанія розробила окремий модуль для очищення води. Один з перших виготовлених пристроїв був переданий Всесвітньому проєкту "Голод", який відправить його в Уганду.

В США, тим часом, створили літаюче таксі з водневим двигуном.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.