Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Сербії вмирають із голоду корови та коні, які застрягли на острові посеред Дунаю. Ось як їх намагаються врятувати (ФОТО)

У Сербії вмирають із голоду корови та коні, які застрягли на острові посеред Дунаю. Ось як їх намагаються врятувати (ФОТО)

Це сталося через раптове підвищення рівня води, відсутність баржі для перевезення тварин, снігопад і мінусові температури.

1 хв на прочитання12 Січня 2024, 15:46
Худоба на острові Крчединська-Ада на річці Дунай, Сербія, 10 січня 2024 року. Фото: Reuters Худоба на острові Крчединська-Ада на річці Дунай, Сербія, 10 січня 2024 року. Фото: Reuters
Поділитись:

Сербські фермери і чиновники в середу намагалися врятувати десятки голодуючих коней і великої рогатої худоби, які застрягли на острові в річці Дунай. Про це розповідає Reuters.

Тварин зазвичай залишають пастися навесні та влітку на острові Крчединська Ада на Дунаї, приблизно за 50 км на північ від Белграда. Цього року незвично тепла погода, що тривала до початку зими, дозволила їм залишитися там довше.

Раптове підвищення рівня води в Дунаї наприкінці грудня, відсутність баржі, яку зазвичай використовували для перевезення тварин, а також снігопад і мінусові температури призвели до того, що тварини опинилися на мілині й залишилися без їжі.

Фото 1/9

За даними Міністерства сільського господарства Сербії, на момент підйому води на острові перебувало 97 корів, 40 телят і 70 коней.

«Корови втратили близько 50 кілограмів кожна... деякі з них помруть. Близько 30 голів великої рогатої худоби і (всі) коні все ще там... Я сподіваюся, що нам вдасться забрати їх сьогодні», — сказав журналістам власник Міленко Плавшич.

Рятувальні роботи почалися в понеділок, коли рятувальники з Департаменту з надзвичайних ситуацій Сербії привезли сіно.

Державне лісове господарство також забезпечило буксир і баржу, щоби переправити тварин на материк, але чиновники повідомили, що деякі тварини відмовлялися сідати на борт судна.

«Нелегко перевозити коней і корів, які перебувають у дуже поганому стані... якщо ми не закінчимо сьогодні, то продовжимо завтра», — сказав журналістам Марко Марінкович, співробітник лісового господарства.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost