Догори
Дати відгук

У програмі медичних гарантій з'явився вакцинальний пакет. Що це та хто користуватиметься

На першому етапі в медичних закладах, які уклали контракт, сформують мобільні команди, які будуть виїжджатимуть до колективів медиків.

1 хв на прочитання24 Лютого 2021, 16:22
Стало відомо, як працюватимуть мобільні бригади з вакцинації проти ковіду Стало відомо, як працюватимуть мобільні бригади з вакцинації проти ковіду
Поділитись:

Тепер за Програмою медичних гарантій українці можуть скористатися ще й "вакцинальним пакетом". Що до нього входить, 25 лютого розповіли на пресбрифінгу в НСЗУ. 

"Укладатимемо договори за цим пакетом із медичними закладами, які будуть у переліку, визначеному керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня через розповсюдження COVID-19", - кажуть в Національній службі здоров'я України. 

На першому етапі в медичних закладах, які уклали контракт, сформують мобільні команди, які будуть виїжджатимуть до колективів медиків, зокрема тих, які працюють у закладах, що надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом. А також до працівників соціальної сфери, освітян, військовослужбовців.

Перший місяць роботи команди на одну мобільну команду НСЗУ виплачуватиме 8 тис. грн на розхідні матеріали та засоби індивідуального захисту. Опісля члени мобільної бригади будуть отримувати компенсацію за кількість провакцинованих осіб. Йдеться про 25 грн за першу дозу введеної вакцини й 60 грн за другу. 

Мобільна команда має складатись щонайменше з одного лікаря та двох медичних сестер чи медичних братів. Додатково рекомендується залучати особу, яка буде вносити дані в ЕСОЗ та водія за потреби.

Як ми писали раніше, показали фото українця, який першим вакцинувався від коронавірусу. Це - лікар міської лікарні в Черкасах. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.