- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- У працівників продуктових магазинів високий рівень безсимптомного коронавіруса
У працівників продуктових магазинів високий рівень безсимптомного коронавіруса
Троє з чотирьох, хто мав позитивний результат (76%), не мали ніяких симптомів
Співробітники продуктових магазинів, ймовірно, будуть піддаватися підвищеному ризику зараження COVID-19, причому ті, хто працює з клієнтами, в 5 разів частіше отримують позитивний результат тесту, ніж їх колеги.
Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі Occupational & Environmental Medicine.
Кожен п'ятий (21 з 104) працівник продуктового магазину, який брав участь у дослідженні, дав позитивний результат на SARS-CoV-2. Це було значно вище, ніж поширеність інфекції серед місцевого населення в той час: 0,9-1,3%.
Троє з чотирьох, хто мав позитивний результат (76%), не мали ніяких симптомів. Більшість дослідженних (91%) мали відношення до клієнта в порівнянні з 59% тих, хто отримав негативний результат.
До слова, стало відомо про існування симптомів коронавіруса, які зберігаються понад півроку.