Догори
Дати відгук

У Оклахомі через суд намагаються вирішити проблему з курячим послідом

Підвищення вмісту фосфору призвело до зменшення вмісту кисню у воді.

2 хв на прочитання26 Лютого 2024, 15:30
У Оклахомі через суд намагаються вирішити проблему з курячим послідом У Оклахомі через суд намагаються вирішити проблему з курячим послідом
Поділитись:

Зростаюча промисловість птахівництва в східній Оклахомі в основному складається з промислових ферм, які вирощують кілька сотень тисяч птахів одночасно. Будівля на 100 000 курей може виробляти 750 тонн посліду на рік. Більшість відходів продається місцевим фермерам як добриво.

Представник штату Оклахома Міккі Долленс виступив проти законопроекту 4118 під час дебатів у Палаті представників у лютому. Про це повідомляє Мінагро, з посиланням на The Oklahoman.

У судовому позові штату 2005 року стверджувалося, що курячий послід у східній Оклахомі був надмірно застосований і потрапляв у струмки та річки. Підвищення вмісту фосфору призвело до зменшення вмісту кисню у воді, що вбивало рибу та збільшувало витрати на фільтрацію для понад десятка міст, які покладалися на вододіл річки Іллінойс як питну воду.

Протягом останніх кількох років більше курячого посліду було вивезено за межі штату, і були вжиті певні заходи для захисту водних шляхів, наприклад, рослинні буферні смуги між полем і сусіднім струмком.

Законодавці на підтримку законопроекту стверджували, що зниження вмісту фосфору є доказом того, що плани управління поживними речовинами працюють.

Але хоча кількість фосфору знизилася, деякі залишаються значно вищими за державні стандарти.

Райт, президент Консерваційної коаліції Оклахоми, сказав, що птахівництво є важливим сектором економіки штату, але він стурбований тим, що подальше забруднення може зашкодити іншим галузям, включаючи туризм.

У той час як птахівничі компанії, такі як Тайсон, кажуть, що їх слід захистити від судових процесів, якщо вони дотримуються затверджених державою планів, законопроект Хардіна містить формулювання, які також можуть захистити як птахівничі компанії, так і фермерів, з якими вони укладають контракт, якщо вони відхиляються від цих планів.

Відповідаючи на запитання про це, Хардін сказав, що якщо птахівник порушить державні правила, компанія, швидше за все, розірве контракт.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.