Лікар-дієтолог Галина Слобода-Яготенко наголошує, що зриви існують там, де існують заборони та відмови.
«Відмовити собі у шматочку шоколадки, у келиху шампанського, від походу на суші, від покупки попкорну в кіно... Відмовитись від глютену, від лактози... Цей список можна продовжувати, але навіщо? Навіщо відмовляти собі в маленьких радощах життя? Схуднути можна і менш радикальними методами, не відмовляючись при цьому від нормального життя», — переконана Галина Слобода-Яготенко.
Вона радить у бажанні схуднути керуватися простою, але дієвою схемою: не потрібно відмовлятися від їжі, її потрібно полюбити.
«Чи справді ви любите їжу, якщо ковтаєте все за 5 хв? Чи справді вам смакує солодке, якщо ви їсте його, втикаючи в телефон? А коли востаннє ви насолоджувалися та відчували смак по справжньому, розкладаючи його на багату палітру відтінків, коли відчували післясмак. Чи приємним він був, чи не дуже?» — запитує дієтолог.
Вона закликає не забороняти собі їсти їжу, натомість навчитися їсти дозовано. Тобто ставити перед собою ціль не відмовитися від солодкого, а їсти його менше.
«Немає відмов — немає зривів, усе просто. Хочете схуднути — дозуйте, але не відмовляйтесь.
Поїли солодкого/соленого/Макдональдсу — отримуйте від цього задоволення, не картайте себе — це не зрив. Це не зрив, бо це можна їсти. Але це не повинно бути основою вашого раціону. Формула 85/15 зберігає свою силу», — говорить Галина Слобода-Яготенко.
Також ми розповідали про бутерброд із салом та часником, щоб оздоровитися в морози: радить дієтолог.