Догори
Дати відгук

У ліси Полтавщини випустять незвичайних австралійських кроликів (фото)

У дику природу потраплять 8 самочок та 2 самці

1 хв на прочитання07 Квітня 2021, 22:45
Фото Олег Булашев - У дику природу потраплять 8 самочок та 2 самці Фото Олег Булашев - У дику природу потраплять 8 самочок та 2 самці
Поділитись:

На Полтавщині у «Кременчуцькому лісовому господарстві» вперше в Україні у природу випустять диких австралійських кроликів. Про це розповів директор лісгоспу Валентин Свириденко. А от кроликів єгерям передав місцевий підприємець Вадим Чекаль. Повідомляє одне з українських ЗМІ.

«Він – любитель лісу, дикої природи. Тож виявив бажання зробити свій внесок в її збереження. Спершу тварини пройдуть адаптацію у штучно створених вольєрах», - розповів Свириденко.

Єгер держлісгоспу Олег Швець зазначив, що у дику природу випустили 8 самочок й 2 самці.

«Спочатку ми їх поселимо у штучний вольєр і нори. Тут житимуть дві доби, а далі вольєр розгородимо, щоб вони поширились по угіддях. Виростили їх у Львівській області, а підрощували у Святилівці (Полтавська обл.), на фермі», - говорить єгер.

Інженер захисту й охорони лісу Кременчуцького держлісгоспу Олексій Тимошенко повідомив, що у кроликів є вороги в дикій природі.

«Це і лисиця, і вовки. Та найнебезпечніші – шакали, які останнім часом стали жити на територію лісгоспу», - додав він.

Лісники зазначають, що за сприятливих умов популяція австралійських диких кроликів може швидко збільшуватися. У планах лісгоспу – випустити в дику природу диких кабанів, косуль та інших тварин.

Раніше ми розповідали, що на Київщині люди два дні шукали дупло білки, яку збила машина. Врятували білченят (відео, фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко