Догори
Дати відгук

У Китаї 35-річний чоловік зламав найтвердішу кістку в людському тілі під час кашлю

Можлива причина — кокаїн, погане харчування та відсутність фізичних вправ.

2 хв на прочитання04 Червня 2024, 00:36
Рентгенівський знімок. Фото: Oddity Central Рентгенівський знімок. Фото: Oddity Central
Поділитись:

Стегнова кістка вважається найтвердішою чи другою за твердістю кісткою в людському тілі, але 35-річний чоловік у Китаї нібито примудрився зламати її, просто кашлянувши. Про це розповідає Oddity Central.

Лікарі Другої народної лікарні провінції Фуцзянь у Китаї нещодавно повідомили про шокуючий випадок, коли 35-річний чоловік, якого називають просто «пан Є», отримав перелом стегнової кістки під час нападу кашлю. За словами Донга Чжуна, директора відділення ортопедії лікарні, незвичайний випадок стався під час нападу кашлю, що незвично, враховуючи, що чоловіки у віці пана Є зазвичай отримують переломи стегнової кістки в результаті серйозних травм, таких як автомобільні аварії чи падіння зі значної висоти. Пан Є розповів лікарям, що відчув різкий біль одразу після особливо сильного кашлю, але він просто списав це на судоми. Лише після того, як через біль йому стало важко ходити, він вирішив звернутися за медичною допомогою.

Рентгенівський знімок показав, що пан Є отримав перелом стегнової кістки, але його розповідь про кашель не мала жодного сенсу, і не було жодних ознак будь-якої фізичної травми. Чжун і його команда вирішили провести подальше дослідження, розпитавши пацієнта про його загальний стан здоров'я, харчові звички та спосіб життя, а також провели тест на щільність кісткової тканини, який дав тривожні результати. Щільність кісткової тканини Є була схожа на щільність кісток 80-річного чоловіка, що було незвично навіть для сучасних малорухомих чоловіків.

Після того, як тести підтвердили, що Є не страждає на жодні кісткові захворювання, лікарі дійшли висновку, що він просто має неймовірно крихкі кістки внаслідок вживання кокаїну, поганого харчування та відсутності фізичних вправ. 35-річний чоловік розповів лікарям, що практично замінив воду солодкими газованими напоями, що, очевидно, заважало його організму належно засвоювати кальцій, впливаючи таким чином на щільність кісткової тканини.

Донг Чжун пояснив, що напої на основі коли містять фосфорну кислоту, яка після потрапляння в організм з'єднується з кальцієм, що міститься в звичайній їжі, й утворює фосфат кальцію. Останній важче засвоюється людським організмом, тому часте вживання таких напоїв протягом тривалого часу може мати руйнівні наслідки для щільності кісткової тканини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost