Догори
Дати відгук

У горах на Закарпатті висаджують молодий ліс

Лісівники намагаються не проґавити жодного сприятливого дня, щоб посадити молоді сіянці і саджанці, для приживаності яких потрібен вологий ґрунт

1 хв на прочитання12 Травня 2020, 21:11
Фото: Facebook Державного агентства лісових ресурсів України Фото: Facebook Державного агентства лісових ресурсів України
Поділитись:

У Державному агентстві лісових ресурсів України повідомляють про відновлення лісових масивів у гірских районах Закарпаття. Ідеться про те, що з початку весняної лісокультурної кампанії лісівники намагаються не проґавити жодного сприятливого дня, щоб посадити молоді сіянці і саджанці, для приживаності яких потрібен вологий ґрунт.

Як інформує Держагентство у Facebook, відновлювати  гірські лісові масиви  лісівники починають після того, як сходить сніг.

"Цьогорічної весни лише на території Довжанського лісництва на Закарпатті буде заліснено 26,8 гектарів лісових площ та висаджено 148 тисяч сіянців і саджанців основних лісоутворюючих порід (ялини, ялиці, бука, клена-явора, ясена, модрини). Весь асортимент і необхідну кількість сіянців і саджанців працівники лісництва вирощують у власному розсаднику", - зазначається у повідомленні.

У Держлісагентстві зауважують, що на сьогодні роботи з посадки лісу на території лісництва виконані на 70%. Закінчити з весняною посадкою лісу планують до середини травня.

Фото: Facebook Державного агентства лісових ресурсів України
Фото: Facebook Державного агентства лісових ресурсів України

Раніше голова Держагенства лісових ресурсів заявив про відновлення лісу в умовах карантину: за попередніми даними у Карпатському регіоні вже відновлено 800 гектарів лісу.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко