Догори
Дати відгук

У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

Рецепт розчину досить простий.

1 хв на прочитання16 Липня 2022, 15:00
Поділитись:

Багато хто знає, що м'ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами.

Щоб видалити шкідливі речовини з м'яса птиці, слід скористатися розсолом, який готується з трьох інгредієнтів.

Що знадобиться

  • вода – 1 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • лимонна кислота – 1 ч.л.

Порядок дій

1. Вибирають ємність якомога більше. Заливають туди воду, засипають сіль та лимонну кислоту. Усі компоненти ретельно перемішують до розчинення.

2. Далі в миску викладають шматки курки чи тушку. М'ясо замочують протягом 3 годин.

3. Важлива умова: курка має бути повністю занурена в розсіл. Якщо тушка велика, то кількість інгредієнтів збільшують у 2-3 рази.

4. Через 3 години курку промивають під проточною водою і починають приготування. При цьому слід пам'ятати, що при замочуванні м'ясо вбере частину солі, тому в процесі приготування не пересолити страву.

Відомо, чому мудрі господині не викидають лушпиння від цибулі: у них на це є 7 причин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
1 хв на прочитання44 хвилини тому
У Закарпатті відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною "Велика Паладь – Нодьгодош"
На Закарпатті відкрили автомобільний пункт пропуску з Угорщиною
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Експорт яєць за перші три місяці 2025 року подвоївся
1 хв на прочитання3 години тому
Уряд оновив нормативні акти у сфері земельних відносин та документації
Уряд вніс зміни до нормативних актів щодо земельних відносин та державного фонду документації
1 хв на прочитання7 годин тому
Зеленський підписав закон про обмеження терміну повернення незаконно відчужених державних земель
1 хв на прочитання9 годин тому
250 тис. грн збитків: на Одещині викрили браконьєра з великим уловом риби та крабів
2 хв на прочитання11 годин тому
Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт
2 хв на прочитання13 годин тому
День боротьби проти генетично модифікованих організмів: успіхи, виклики та поради
5 хв на прочитання14 годин тому