Догори
Дати відгук

У чому криється небезпека заморожених ягід у раціоні

Багато людей використовують морозильні камери для заморожування ягід.

1 хв на прочитання31 Серпня 2022, 17:32
Поділитись:

Прийнято вважати, що свіжі фрукти та овочі завжди корисніші за заморожені. Насправді це не відповідає істині. Якщо ви зриваєте їх прямо з городу, то вони, звичайно, містять багато корисних поживних речовин. Але ті продукти, які ми купуємо в супермаркетах, пройшли через тривале транспортування, багатоденне зберігання, обробку різними компонентами для збереження товарного вигляду, і за ці дні багато корисних речовин з них просто випарувалися. А іноді в фруктах і овочах, що купують в магазинах, взагалі вже не залишається нічого корисного, пише «Країна здоров’я».

Однак якщо фрукти та овочі заморожують відразу після того, як збирають врожай, то тим самим заморожують їхні корисні компоненти. Близько 80% усіх корисних речовин, включаючи різноманітні харчові волокна та вітаміни, зберігаються в ягодах після процесу заморожування. У холодильнику вони можуть зберігатися тривалий час. Але дуже важливо правильно їх підготувати для заморожування. Навіть у ягодах з вашої садової ділянки може зберігатися кілька патогенів, включаючи грибки та личинки комах.

Якщо вони потраплять усередину людини, можуть почати розвиватися десь у легенях чи інших органах. І одним із найменш небезпечних ускладнень після вживання таких ягід організм може вразити дизентерія. Непогано обробити зібрані ягоди парою, хоч і просто проточна вода для цього підійде. Після цього їх рекомендують покласти на сухе місце та дати висохнути. Тільки потім їх слід розфасувати та заморозити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost