Догори
Дати відгук

У чому користь часникових стрілок і як їх правильно готувати

Часникові стрілки часто вважаються відходами, але це не так.

2 хв на прочитання08 Червня 2023, 13:10
Поділитись:

Часникові стрілки являють собою молоді відрослі пагони рослини, які часто вважаються відходами при вирощуванні часнику. Однак вони мають значну користь для здоров'я.

Природне джерело антиоксидантів

Антиоксиданти відіграють ключову роль у захисті організму від вільних радикалів та окисного стресу. Часникові стрілки містять значну кількість антиоксидантів, таких як аліцин, кверцетин та флавоноїди.

Ці речовини допомагають зменшити запалення, зміцнити імунну систему та зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та деяких видів раку. Вживання часникових стрілок в раціоні допомагає підтримувати здоров'я і боротися з можливими проблемами, пов'язаними з оксидативним стресом.

Допоможе травній системі

Регулярне вживання часникових стрілок може мати позитивний вплив на травну систему. Вони володіють пребіотичними властивостями, сприяючи зростанню корисних бактерій в кишечнику і підтримуючи здорову мікрофлору.

Натуральний засіб для зниження артеріального тиску

Високий артеріальний тиск є серйозною проблемою, пов'язаною зі здоров'ям серця і судин. Часникові стрілки можуть зробити благотворний вплив на серцево-судинну систему і знизити артеріальний тиск. Вони містять аліцин, сполуку, яка може сприяти розширенню судин і зменшенню опору кровотоку.

Як приготувати часникові стрілки?

Обсмажені часникові стрілки:

  • Зваріть часникові стрілки в киплячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали ніжними.
  • Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
  • Позбудьтеся від зайвої вологи, накривши часникові стрілки паперовим рушником.
  • Нагрійте невелику кількість олії на сковороді.
  • Додайте часникові стрілки і обсмажте їх на середньому вогні до м'якості і легкого золотистого відтінку, додавши в сковорідку 2-3 ложки томатної пасти, сіль і перець - за смаком.. Зазвичай це займає близько 5-7 хвилин.
  • Подавайте їх в якості окремого гарніру або додавайте в інші страви.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Експорт нафти з РФ б’є рекорди на фоні цінового обвалу: 185 млн барелів «застрягли» в морі
Нафтовий парадокс РФ: рекордні відвантаження при критичному падінні доходів
2 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп на 25 грудня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 25 грудня 2025 року
14 хв на прочитання4 години тому
Екологічна катастрофа в Бессарабії: порятунок озера Ялпуг
Чому Болградський район потребує термінової програми озеленення та очищення водойм
1 хв на прочитання5 годин тому
Image by chapay from Pixabay
Привласнював виторг та гроші клієнтів: працівнику буковинської АЗС загрожує до 8 років тюрми
1 хв на прочитання6 годин тому
Мінрозвитку оголосило конкурс на концесію двох терміналів
1 хв на прочитання7 годин тому
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання8 годин тому
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання9 годин тому
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання11 годин тому