Догори
Дати відгук

У Чернівецькому виші вивчатимуть програму з експертизи кави, чаю та какао

Програма дасть змогу працевлаштовуватись на підприємствах, пов'язаних із переробкою субтропічної сировини

1 хв на прочитання11 Травня 2025, 19:45
У Чернівецькому виші вивчатимуть програму з експертизи кави, чаю та какао У Чернівецькому виші вивчатимуть програму з експертизи кави, чаю та какао
Поділитись:

З вересня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відкриють нову магістерську програму. Так готуватимуть фахівців у сфері експертизи та технології субтропічних продуктів, зокрема, кави, чаю та какао.

Про це розповіла завідувачка кафедри хімії та експертизи харчової продукції Анастасія Сачко, передає Суспільне.

Це буде нова освітня програма. Хоча програму фокусують на каві, диплом випускника матиме загальний код спеціальності — G13 "Харчові технології". Це дає змогу студентам проходити практику й працевлаштовуватись не лише на підприємствах, пов'язаних із переробкою субтропічної сировини, а і на решті підприємств харчової галузі.

Навчатимуть студентів викладачі ЧНУ, фахівці з харчових технологій, запрошені лектори, а також практики галузі. Зокрема, на підприємствах-партнерах ЧНУ працюють фахівці, серед яких є чемпіони України з обсмажування кави.

Подібні програми і раніше функціонували в Україні, проте освітня програма магістерського рівня "Експертиза та технології продуктів із субтропічної сировини" є доволі нетиповою.

Чернівецький національний університет розпочне навчання на цій магістерській програмі з вересня 2025 року. Для зарахування потрібно буде скласти ЄВІ та фаховий вступний іспит.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Virginia.edu
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання20 хвилин тому
Понад 7 мільйонів гривень збитків: на Тузлівських лиманах затримали браконьєра
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Thespruce.com
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Theguardian.com
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання3 години тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання5 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання15 годин тому