Цвітна капуста в томаті на зиму — шикарний рецепт

1 хв на прочитання17 Липня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

Наминатимуть за обидві щоки!

Цвітна капуста в томаті викличе захват у ваших рідних — ця закуска чудово підходить як до основних страв, так і окремо. Взимку її наминатимуть за обидві щоки!

Інгредієнти:

цвітна капуста — 1 качан;

помідори — 1,2 кг;

болгарський перець — 80-100 г;

морква — 1-2 шт.;

цибулина (за бажанням) — 1 шт.;

часник — 5-7 зубчиків;

петрушка — пучок;

сіль — 2 ст. л.;

олія — 150 г;

цукор — 100-120 г;

оцет 70 % — 1 ч. л.

Приготування.

Цвітну капусту розібрати на суцвіття, злегка (1-2 хв) бланшувати в підсоленій воді.

Помідори обдати окропом, зняти шкірку і порізати на шматочки (можна пропустити через м'ясорубку).

Перець порізати кружальцями.

Моркву натерти на великій терці, часник і петрушку дрібно порізати.

Помідори, моркву, цибулю і перець помістити в каструлю, додати олію, цукор, сіль, довести до кипіння. Потім додати капусту. Тушкувати на повільному вогні хвилин 10-15.

Наприкінці додати оцет, часник і петрушку. Закрити в стерилізовані банки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: