Цвітна капуста в томаті викличе захват у ваших рідних — ця закуска чудово підходить як до основних страв, так і окремо. Взимку її наминатимуть за обидві щоки!
Інгредієнти:
цвітна капуста — 1 качан;
помідори — 1,2 кг;
болгарський перець — 80-100 г;
морква — 1-2 шт.;
цибулина (за бажанням) — 1 шт.;
часник — 5-7 зубчиків;
петрушка — пучок;
сіль — 2 ст. л.;
олія — 150 г;
цукор — 100-120 г;
оцет 70 % — 1 ч. л.
Приготування.
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, злегка (1-2 хв) бланшувати в підсоленій воді.
Помідори обдати окропом, зняти шкірку і порізати на шматочки (можна пропустити через м'ясорубку).
Перець порізати кружальцями.
Моркву натерти на великій терці, часник і петрушку дрібно порізати.
Помідори, моркву, цибулю і перець помістити в каструлю, додати олію, цукор, сіль, довести до кипіння. Потім додати капусту. Тушкувати на повільному вогні хвилин 10-15.
Наприкінці додати оцет, часник і петрушку. Закрити в стерилізовані банки.
Більше новин читайте на GreenPost.