Догори
Дати відгук

Щоб часник не чорнів щонайменше півроку: кілька простих трюків зі зберіганням

Нарізаний часник слід використати протягом наступних 24 годин.

2 хв на прочитання23 Травня 2022, 22:33
Поділитись:

Часник не тільки додає стравам смаку. Він допомагає нам захиститись від хвороб. Правильне зберігання має вирішальне значення для того, щоб часник повністю реалізував свій смаковий потенціал. Про те, як його організувати, розповідає «Лайфхакер».

Як довго зберігається часник

Часник, при правильному зберіганні, може зберігатися цілих шість місяців.

Але це правильно тільки для цілих цибулин часнику. Щойно ви почнете відокремлювати та подрібнювати зубчики, термін придатності інгредієнта зменшиться до кількох тижнів. І якщо ви вже нарізали часник, заплануйте використовувати цей інгредієнт протягом наступних 24 годин.

Як зберігати часник, щоб він пролежав якнайдовше

Замість того, щоб дозволити часнику лежати на кухонному столі або нудитися забутим у холодильнику, знайдіть місце у коморі, де температура якомога ближче до 18°C.

Якщо ви тримаєте часник поруч із варильною панеллю або іншим тепловипромінювальним приладом для легкого доступу (наприклад, поруч із полицею для спецій на плиті), вам слід подумати про його переміщення. Хоча це розташування зручне, воно безумовно призводить до того, що ваш часник зіпсується набагато раніше, ніж повинен.

Часник можна зберігати в добре провітрюваному ящику — темрява і відсутність світла зупиняють його проростання і продовжують термін його придатності.

Крім того, важливим є утримування часнику в сухому стані, щоб запобігти росту цвілі та грибка, через які зубчики швидко почорніють і прогіркнуть.

Якщо вони зберігаються в повністю закритому середовищі, яке утримує тепло та вологу всередині, часник може стати сирим. Ось чому потрібно уникати запечатаних пакетів із застібкою-блискавкою. Краще використати звичайну скляну банку.

Як зберігати нарізаний часник

Хоча нарізання або очищення часнику, безперечно, скорочує термін його життя, у вас є кілька способів зберегти його свіжим. Наприклад, часник можна подрібнити і зберігати в оливковій олії. Цей трюк працює, тому що він зберігає вологість часнику і, отже, його смак.

Ви також можете заморозити часник у різних формах. Для цього обов'язково повністю очистіть часник і видаліть усі зелені паростки. Потім ви можете або подрібнити часник у кухонному комбайні, або дрібно подрібнити його, щоб він був готовий до замороження в пакеті з застібкою-блискавкою на кілька місяців.

Також ми розповідали, що викидати пророслий часник — це помилка, він ще корисніший за звичайний.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025