Цукати із черешні: рецепт

1 хв на прочитання17 Липня 2022, 07:50

Спосіб приготування майже такий самий, як у звичайного варення.

Зазвичай із фруктів та ягід на зиму варять варення, але можна приготувати й цукати. «Дача. Сад та город» пропонує такий рецепт цукатів із черешні.

Інгредієнти:

черешня — 1 кг

цукор — 1 кг

вода — 500 мл

кислота лимонна — 1 ч. л.

ванільний цукор — 1 ч. л.

цукрова пудра — за смаком

Приготування.

Ягоди добре промити й видалити кісточки. Підсушити.

У каструлю налити воду. Додати цукор, лимонну кислоту та ванільний цукор. Довести до кипіння.

Зняти сироп із вогню. Опустити ягоди черешні в сироп і добре перемішати. Накрити кришкою йзалишити до повного остигання.

Охолоджені ягоди відправити знову на вогонь. Закип'ятити та проварити 3-5 хвилин.

Вимкнути вогонь. Знову накрити кришкою і залишити остигати. Процедуру варіння повторити ще раз.

Після остигання сиропу черешню витягнути шумівкою в друшляк. Залишити ягоди на 3-5 годин.

Застелити пергаментом лист. Викласти черешню в один шар.

Відправити ягоди сушитися на 3-5 годин у духовку.

Черешневі цукати можна обваляти в цукровій пудрі.

Цукати з черешні готові.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: