В Україні у найближчі тижні можуть підвищитися ціни на червоне м'ясо, а також продукти, які з них виробляються. Про це розповів виконавчий директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко. Повідомляє "Україна 24".
За словами Миколи Бабенка, найближчим часом варто очікувати підвищення цін на всі продукти зі свинини і яловичини в середньому на 10%. Це торкнеться не тільки самого м'яса, але і ковбас з салом.
"Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси та сало, подорожчають в середньому на 10%", – сказав експерт.
Виконавчий директор "М'ясної галузі" зазначив, що якщо на сьогодні українці можуть купити кілограм свинячого стегна за 90 гривень, то в найближчому майбутньому вартість найдешевшої свинини буде перевищувати 100 гривень за кілограм. Бабенко заявив, що все залежить від місця покупки м'яса реалізатором: "ціна на м'ясо свиней може зрости й до 150 грн за 1 кг".
Нагадаємо, уряд затвердив установчі документи для сільськогосподарських кооперативів.