Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Уряд затвердив установчі документи для сільськогосподарських кооперативів

Уряд затвердив установчі документи для сільськогосподарських кооперативів

Новий документ регламентує всю діяльність, яка стосується кооперативу. Від обрання назви до сплати членських внесків.

1 хв на прочитання03 Березня 2021, 15:09
Кабмін прийняв документи, які регламентують діяльність агрокооперативів Кабмін прийняв документи, які регламентують діяльність агрокооперативів
Поділитись:

Кабмін затвердив  модельні статути кооперативів, що діють з метою отримання прибутку або без. Сталося це 3 березня на черговому засіданні Уряду.

У документах вказуються норми для створення або припинення діяльності кооперативів, регулюється їх правовий статус, права та обов’язки їх членів.

Зокрема, йдеться про мету, цілі та види діяльності кооперативу. Також у документі прописали умови і порядок вступу до кооперативу та виходу і виключення з нього. 

Окремий розділ присвячений порядку затвердження правил кооперативу та внесення змін до нього. Автори документу, крім цього, звернули увагу на порядок встановлення розмірів і сплати внесків членами кооперативу та відповідальність щодо порушення зобов'язань щодо їх сплати.

Також окремо прописали порядок формування та використання фондів кооперативу. 

Усього в документі, який сьогодні розглядав Кабмін, 32 сторінки формату А4.

Ми писали раніше про те, які важливі екодокументи підписав Зеленський в ОАЕ. Обмін досвідом у сфері сільського господарства, інвестиції в агросектор і співпраця у питаннях зміни клімату — це те, що готові запропонувати ОАЕ Україні.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.