Догори
Дати відгук

Ціни на огірки стали "кусатися"

Чому так й що буде далі — розповіли експерти

1 хв на прочитання07 Серпня 2020, 22:59
Поділитись:

На цьому тижні на ринках України було зафіксовано підвищення цін на огірки. Про це повідомляє EastFruit.

Якщо тижнем раніше загальний діапазон середніх цін на огірки в Україні становив 12-18 грн/кг, то вже до кінця цього діапазон виріс до 13-24 грн/кг. Й це в опті, на базарах та магазинах ціни на 20-30% вищі. При цьому, ціни продовжують рости.

Як пояснюють фахівці EastFruit, місцеві тепличні комбінати на сьогодні можуть поставляти дуже обмежені обсяги огірків на ринок, а пропозиція оптових партій продукції з відкритого ґрунту на нинішньому тижні практично не фіксувалася. Представники роздрібних мереж також не можуть повністю виконати свої плани по закупкам огірка і готові працювати з виробниками надалі навіть за умови того, що ціни та надалі будуть підвищуватися.

Що стосується короткострокових перспектив розвитку ринку огірків в Україні, то, на відміну від томатів, черговий оборот яких вже стартував у багатьох комбінатах, істотного зростання пропозиції огірків на наступному тижні на українському ринку чекати не доводиться. Саме ця обставина може виступити основним фактором, який буде надавати підтримку зростанню цін на огірки в Україні найближчим часом.

Нагадаємо, раніше аграрії повідомляли, що Україна вперше за свою імпортувала огірки у липні попри розпал сезону імпортувала огірки в липні. Так, частка завезеної тепличної продукції навіть в розпал сезону почала збільшуватися. Така нетипова для України тенденція спостерігається другий рік поспіль.  

Тим часом, вітчизняні яблука дорожчі закордонної екзотики (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.