Овочі та фрукти - запорука здоров'я та довголіття. Одні з них допомагають залишатися активними і молодими, інші - наповнюють організм незамінними мінеральними сполуками. Але ці продукти швидко розчиняють тромби і в буквальному сенсі рятують людей від ішемічної хвороби і тромбозу.
Найкорисніші продукти для судин і серця, на жаль, часто ігноруються покупцями і так і залишаються сиротливо лежати на прилавках супермаркетів. А даремно, адже вони успішно розріджують кров і запобігають утворенню тромбів, а значить і страшним серцево-судинним захворюванням.
Вживайте їх регулярно і ваші тромбоцити не будуть злипатися і заважати нормальному кровотоку. Нижче представлені найкращі продукти від тромбів. Пам'ятайте, що в харчуванні важливо дотримуватися міри і дозування, тому бажано проконсультуватися з фахівцем перед введенням їх у раціон.
Найпростішим і найдоступнішим вважається чай з імбиром. У його коренях міститься рослинна речовина гінгерол. Саме вона відповідає за специфічні аромат і смак.
Але є в ньому і більш суттєві особливості - гінгерол здатний стабілізувати нервову систему, знімає больові відчуття і запалення, а також вважається антираковим агентом.
Лікарські властивості імбиру цим не обмежуються. У ньому ви знайдете безцінні для організму Омега-3 і Омега-6 жирні кислоти, а вони з легкістю можуть видалити зайвий холестерин.
Ви здивуєтеся, але навіть звичайна чиста вода здатна принести величезну користь. Річ у тім, що вона швидко всмоктується і призводить до розрідження крові. Ефект можна посилити, якщо перед питтям злегка підігріти її. За інформацією американських учених, приготовані на основі води напої, на жаль, подібним ефектом похвалитися не можуть, тому вживати її краще в природному вигляді.
Харчування для зміцнення судин обов'язково має містити каєнський перець. Гостра пряність у буквальному сенсі замінює аспірин, оскільки містить саліцилати, які людський організм не здатний синтезувати. До речі, є вони і в низці інших овочів, таких як помідори, редис, броколі та цвітна капуста.
До списку продуктів, що розріджують тромби, потрапили часник і куркума. Перший знижує ризик розвитку атеросклерозу, а також покращує циркуляцію крові, а другий допомагає привести холестерин у норму.
Згадані вище помідори містять саліцилати, а вони запобігають склеюванню тромбоцитів. Лікопін і ситамін С у складі цього популярного в Україні овоча зміцнюють кровоносну систему, тому дієтологи рекомендують з'їдати хоча б 3-4 штуки свіжого продукту щодня.
Якщо перерахована їжа проти тромбозу вас не вражає, то від наступних трьох продуктів ви точно будете в захваті, адже їх люблять усі. Щоб знизити ризик ураження артерій, їжте побільше малини. Ягода у свіжому і переробленому вигляді несе колосальний набір корисних властивостей, але найкориснішими вважаються розрідження крові та зниження рівня цукру.
Настійно радять лікарі звернути увагу і на журавлину, оскільки це - природний антиоксидант. Він зміцнює імунітет, серцево-судинну систему і знижує запалення.
І якщо ці продукти швидко розчиняють тромби, то останній у списку має безмежно широкий спектр впливу на організм. Чорниця не просто бореться із закупоркою судин, вона по праву називається королевою ягід. В її складі присутні вітаміни A, B, C, PP, дубильні речовини, ефірна олія і не тільки. Вона приведе тиск у норму, знизить холестерин, прискорить регенерацію клітин і навіть захистить від розвитку діабету. Погодьтеся, цих корисних властивостей уже достатньо, щоб включити її в регулярний раціон.
Більше новин читайте на GreenPost.