Догори
Дати відгук

Цей продукт регулює рівень цукру в крові: нутриціолог рекомендує

Високий рівень цукру здатний призвести до низки несприятливих для здоров'я наслідків.

1 хв на прочитання27 Червня 2024, 11:47
Рівень цукру в крові Нутриціолог рекомендує Корисні продукти Рівень цукру в крові Нутриціолог рекомендує Корисні продукти
Поділитись:

Високий рівень цукру здатний призвести до захворювань серця і судин, вдарити по здоров'ю очей, нервової системи та навіть спровокувати інсульт. Сертифікований нутриціолог і фахівець у галузі харчування Анастасія Голобородько назвала ідеальний продукт, який нормалізує рівень цукру.

Готувати його просто, а кількості різноманітних страв із ним не піддається обчисленню. У ньому містяться довгі ланцюжки полісахаридів, а також хітин, який відомий антимікробними та антиоксидантними властивостями. І йдеться про гриби.

Дієтологиня рекомендувала вживати їх у літній сезон, але віддавати перевагу тепличним варіантам. А ось від збору лісових грибів бажано відмовитися, оскільки вони, як губка, вбирають у себе все з ґрунту й повітря, зокрема важкі метали й радіоактивні частинки.

Фахівець суворо заборонила давати зібрані в лісі гриби дітям. Промисловий продукт можна використовувати в дитячому харчуванні хоч із прикорму, але малими дозами, зазначила вона.

Високий рівень цукру в крові запросто знизять рижики, які також можуть позбавити організм шкідливого холестерину. Резистентність до інсуліну покращують опеньки, а чайний гриб зміцнить імунітет, знизить цукор і вбереже від розвитку атеросклерозу.

Корисні для здоров'я і печериці, які можна зустріти в кожному продуктовому магазині. Вони сприятливо впливають на кишкову мікрофлору, а ще містять білки, вуглеводи, залізо, калій, цинк, фосфор і вітаміни E, D, B.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.