Це нереально смачно: готуємо картоплю по-селянськи

2 хв на прочитання17 Серпня 2023, 13:37

Результат перевершує всі очікування.

Картопля по-селянськи — страва популярна та універсальна. Його можна замовити і в ресторанах швидкого харчування, і дорогих закладах.

Пропонуємо приготувати цю нескладну, але дуже душевну страву вдома. Зазвичай його готують із молодої картоплі, але не обов’язково чекати літа — порадуйте близьких смачною вечерею прямо зараз!

Рецепт настільки простий у виконанні, що з ним впорається будь-який кулінар-початківець. Проте результат перевершує всі очікування! Вся справа в особливому соусі з чотирьох інгредієнтів, який ви можете зберегти в секреті — і нехай ця страва стане вашою фірмовою.

Таку картоплю по-селянськи можна подати і до святкового столу.

Складові

Інгредієнти для соусу

Спосіб приготування:

  1. Вимийте картоплю і не очищаючи наріжте її на часточки.
  2. Викладіть картопляні часточки у велику миску, додайте олію, сіль, спеції і добре перемішайте.
  3. Розкладіть картоплю на листі, застеляному пергаментним папером для випічки.
  4. Духовку потрібно розігріти заздалегідь до 180 С. Поставте картоплю запікатися на 20-25 хвилин.
  5. Вийміть їх духовки, переверніть часточки картоплі і відправте готуватися ще на 5-10 хвилин. Картопля має набути золотистого відтінку.
  6. Ключовий елемент страви – особливий соус. Готується він дуже просто, зате страва набуває нового смакового відтінку. Натріть часник на дрібній тертці, додайте до нього сметану чи йогурт, а також зелень та спеції – вуаля! Соус готовий! Залишіть його на 10-15 хвилин — заправка має настоятися.
  7. Подавайте страву разом із соусом.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: