Під час приготування пиріжків ми сподіваємося на те, що їхня начинка не витече на деко та не пригорить на ньому.
Пиріжки виходять особливо смачними та красивими на вигляд, коли тісто підрум'янюється, а начинка залишається всередині та з кожним відкушуванням борошняного виробу ми насолоджуємось його неперевершеним смаком.
Для того, щоб рідке варення стало густішим, можна взяти 30−40 г крохмалю та розчинити в 40 г води. 300 мл рідкого варення перелити в невелику миску, додати розбавлений крохмаль, розмішати та поставити на півтори хвилини в мікрохвильову піч. Після того як варення охолоне, його можна використовувати як начинку та не боятися, що вона витече.
Візьміть 10 г манки, додайте в 250 мл варення, перемішайте в невеликій каструлі до однорідної консистенції, краще блендером, і залиште на тридцять хвилин. Потім, помішуючи, доведіть до кипіння на невеликому вогні та проваріть три-чотири хвилини. Начинка буде готова після охолодження.
Розведіть одну чайну ложку желатину у двох столових ложках теплої води та зачекайте десять хвилин. Потім перелийте отриману суміш у склянці варення, перемішайте його та підігрійте на водяній бані до повного розчинення желатину. Слідкуйте, щоб варення не закипіло. Зніміть його з плити, остудіть і сміливо використовуйте як начинку.