Валентин Вишневський2 хв на прочитання04 Липня 2025, 21:11
Відомий шеф-кухар та суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом, що здатен повернути кожного у найтепліші спогади дитинства. Це хрусткі домашні трубочки з вареним згущеним молоком, які готуються на звичайній пательні, без вафельниці.
Цей простий рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче потішити себе та близьких ностальгічним десертом.
«Цей рецепт – як флешбек у дитинство. Простий, ароматний, ідеально хрусткий», – написав кулінар у своєму Instagram.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 100 г
- Борошно – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
- Варене згущене молоко («Іриска») – 1 банка
Покрокове приготування:
- У глибокій мисці збийте яйця з цукром за допомогою вінчика або міксера до утворення світлої, однорідної маси.
- Просійте борошно прямо в яєчну суміш і обережно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Розтопіть вершкове масло у мікрохвильовці або на водяній бані, дайте йому трохи охолонути і влийте в тісто. Ще раз ретельно все перемішайте до повної однорідності.
- Добре розігрійте суху пательню з антипригарним покриттям. Виливайте невелику кількість тіста та розподіляйте його тонким шаром, смажачи млинці з обох боків до золотистого кольору.
- Важливо: згортати млинці в трубочки потрібно одразу ж, поки вони гарячі та пластичні. Будьте обережні, щоб не обпектися! Зручно робити це за допомогою дерев'яної шпажки або просто руками.
- Коли всі трубочки охолонуть, наповніть їх вареним згущеним молоком за допомогою кондитерського мішка або чайної ложки.
- За бажанням, краї готових трубочок можна занурити в розтоплений шоколад або посипати подрібненими горіхами.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.