Вєтрова Влада1 хв на прочитання10 Листопада 2022, 15:47
Що може бути смачніше печива, приготованого вами. Смачно, ароматно і гарно виглядає!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- -120 мл кислого молока/йогурту або кефіру;
- -1 або;
- -50 мл рослинного масла;
- -30 г цукру;
- -~ 250-270 г пшеничного борошна;
- -1 чайна ложка розпушувача;
- – терта цедра від лимона.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У мисці з’єднайте яйце, цукор і сіль. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. Влийте кисле молоко, рослинне масло і продовжуйте перемішувати 1-2 хвилини.
- Натерти шкаралупу від лимона прямо в миску. (обережно, щоб біла частина не потрапила в суміш). Добре перемішайте лопаткою і додайте борошно разом з розпушувачем.
- Перемішуємо лопаткою по можливості, потім стягуємо тісто в кулю.
- Обробіть робочу поверхню і викладіть тісто на стільницю товщиною 4-5 мм.
- Вирізаємо склянкою кружечки. Частину, що залишилася, скачати в кульку і використовувати ще раз.
- Ліпити печиво так: одну частину вмочити в цукор.
Потім з’єднуємо навпіл і дуже добре склеюємо кінці.
- Перекласти на деко, застелене папером для випікання, на відстані один від одного, оскільки під час випікання печиво збільшиться в об’ємі. Ставимо в духовку.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин (орієнтуватися на духовку Dstra). Вийміть форму з духовки і залиште до повного охолодження.
Готувати їх можна в будь-яку пору року, адже вони не вимагають складних інгредієнтів.
Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!