Вєтрова Влада1 хв на прочитання10 Листопада 2022, 15:47
 Що може бути смачніше печива, приготованого вами. Смачно, ароматно і гарно виглядає!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- -120 мл кислого молока/йогурту або кефіру;
 - -1 або;
 - -50 мл рослинного масла;
 - -30 г цукру;
 - -~ 250-270 г пшеничного борошна;
 - -1 чайна ложка розпушувача;
 - – терта цедра від лимона.
 
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У мисці з’єднайте яйце, цукор і сіль. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. Влийте кисле молоко, рослинне масло і продовжуйте перемішувати 1-2 хвилини.
 - Натерти шкаралупу від лимона прямо в миску. (обережно, щоб біла частина не потрапила в суміш). Добре перемішайте лопаткою і додайте борошно разом з розпушувачем.
 - Перемішуємо лопаткою по можливості, потім стягуємо тісто в кулю.
 - Обробіть робочу поверхню і викладіть тісто на стільницю товщиною 4-5 мм.
 - Вирізаємо склянкою кружечки. Частину, що залишилася, скачати в кульку і використовувати ще раз.
 - Ліпити печиво так: одну частину вмочити в цукор.
 
Потім з’єднуємо навпіл і дуже добре склеюємо кінці.
- Перекласти на деко, застелене папером для випікання, на відстані один від одного, оскільки під час випікання печиво збільшиться в об’ємі. Ставимо в духовку.
 - Випікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин (орієнтуватися на духовку Dstra). Вийміть форму з духовки і залиште до повного охолодження.
 
Готувати їх можна в будь-яку пору року, адже вони не вимагають складних інгредієнтів. 
Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!