Догори
Дати відгук

Трохи кислого молока і швидкого печива на столі 

Випікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин

1 хв на прочитання10 Листопада 2022, 15:47
Поділитись:

Що може бути смачніше печива, приготованого вами. Смачно, ароматно і гарно виглядає!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • -120 мл кислого молока/йогурту або кефіру;
  • -1 або;
  • -50 мл рослинного масла;
  • -30 г цукру;
  • -~ 250-270 г пшеничного борошна;
  • -1 чайна ложка розпушувача;
  • – терта цедра від лимона.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У мисці з’єднайте яйце, цукор і сіль. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної консистенції. Влийте кисле молоко, рослинне масло і продовжуйте перемішувати 1-2 хвилини.
  2. Натерти шкаралупу від лимона прямо в миску. (обережно, щоб біла частина не потрапила в суміш). Добре перемішайте лопаткою і додайте борошно разом з розпушувачем.
  3. Перемішуємо лопаткою по можливості, потім стягуємо тісто в кулю.
  4. Обробіть робочу поверхню і викладіть тісто на стільницю товщиною 4-5 мм.
  5. Вирізаємо склянкою кружечки. Частину, що залишилася, скачати в кульку і використовувати ще раз.
  6. Ліпити печиво так: одну частину вмочити в цукор.

Потім з’єднуємо навпіл і дуже добре склеюємо кінці.

  1. Перекласти на деко, застелене папером для випікання, на відстані один від одного, оскільки під час випікання печиво збільшиться в об’ємі. Ставимо в духовку.
  2. Випікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин (орієнтуватися на духовку Dstra). Вийміть форму з духовки і залиште до повного охолодження.

Готувати їх можна в будь-яку пору року, адже вони не вимагають складних інгредієнтів. 

Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро