Торт «Молочна дівчинка» — простий і швидкий рецепт надзвичайно смачного десерту

2 хв на прочитання14 Грудня 2022, 00:21

Він печеться 6-7 хвилин і настоюється 2 години.

Торт «Молочна дівчинка» надзвичайно смачний. Цей десерт готується дуже просто і швидко. рецепт

Інгредієнти:

згущене молоко — 300 г для коржа + 80 г для крему;

яйце — 3 шт. (загальна вага зі шкаралупою — 195 г);

сіль — 1 дрібка;

борошно пшеничне — 180 г;

розпушувач — 10 г;

вершкове масло — для змащування пергаменту або силіконового килимка;

вершки 33% — 500 г;

ванільний цукор — 10 г;

ягоди свіжі — за смаком.

Приготування.

Яйця з сіллю збити міксером 3-4 хвилини до пишності.

Не припиняючи збивання, поступово додати 300 г згущеного молока.

Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати частинами в яєчну суміш, перемішуючи міксером.

Духовку розігріти до 180 °С.

Форму для випікання (найкраще розміром 30х40 см) застелити пергаментом або силіконовим килимком і змастити невеликою кількістю масла. У форму відправити половину тіста (330-340 г) та розподілити тонким рівним шаром. Випікати корж при 180 °С 6-7 хвилин, до готовності. Так само випекти і другий корж.

Краї коржів обрізати. Відокремити коржі від пергаменту або силіконового килимка й остудити.

Для крему збити холодні вершки з ванільним цукром. До збитих вершків тонким струмком додати згущене молоко, збиваючи на середній швидкості міксера.

Коржі, що остигли, розділити на 4 частини кожен.

На дно страви викласти трохи крему, щоби торт добре тримався.

Зібрати торт, промазуючи кожен корж 1-2 ст. ложками крему. Верх і боки торта теж рясно змастити кремом.

Поставити торт у холодильник на 2 години.

Прикрасити торт за бажанням (наприклад, ягодами).

Також ми розповідали про шоколадний торт із млинців — простий рецепт незвичайного десерту.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: