Торт «Молочна дівчинка» надзвичайно смачний. Цей десерт готується дуже просто і швидко. рецепт
Інгредієнти:
згущене молоко — 300 г для коржа + 80 г для крему;
яйце — 3 шт. (загальна вага зі шкаралупою — 195 г);
сіль — 1 дрібка;
борошно пшеничне — 180 г;
розпушувач — 10 г;
вершкове масло — для змащування пергаменту або силіконового килимка;
вершки 33% — 500 г;
ванільний цукор — 10 г;
ягоди свіжі — за смаком.
Приготування.
Яйця з сіллю збити міксером 3-4 хвилини до пишності.
Не припиняючи збивання, поступово додати 300 г згущеного молока.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати частинами в яєчну суміш, перемішуючи міксером.
Духовку розігріти до 180 °С.
Форму для випікання (найкраще розміром 30х40 см) застелити пергаментом або силіконовим килимком і змастити невеликою кількістю масла. У форму відправити половину тіста (330-340 г) та розподілити тонким рівним шаром. Випікати корж при 180 °С 6-7 хвилин, до готовності. Так само випекти і другий корж.
Краї коржів обрізати. Відокремити коржі від пергаменту або силіконового килимка й остудити.
Для крему збити холодні вершки з ванільним цукром. До збитих вершків тонким струмком додати згущене молоко, збиваючи на середній швидкості міксера.
Коржі, що остигли, розділити на 4 частини кожен.
На дно страви викласти трохи крему, щоби торт добре тримався.
Зібрати торт, промазуючи кожен корж 1-2 ст. ложками крему. Верх і боки торта теж рясно змастити кремом.
Поставити торт у холодильник на 2 години.
Прикрасити торт за бажанням (наприклад, ягодами).
Також ми розповідали про шоколадний торт із млинців — простий рецепт незвичайного десерту.